Principe 2: Denk Klein

Posted by in Featured

Principe 2: Denk Klein

Principe 2: Denk Klein

 

 Zie de kleine signalen, de schijnbaar onbeduidende gebeurtenissen als handreikingen op je pad, als kiemen van de mogelijkheden die je al bezig bent te realiseren.

‘Algemeenheden worden nooit saai. Wij worden zelf saai als we het opgeven om nieuwsgierig en ontvankelijk te zijn’, zei de beroemde Amerikaanse schilder Norman Rockwell. Hij schilderde het naoorlogse alledaagse leven. Zijn werk herinnert ons aan de prachtige en buitengewone dingen die we allemaal wel kennen, maar vaak over het hoofd zien: jongetjes die vliegen vangen langs de sloot, meisjes die op stoep hinkelen en touwtje springen.

Die boodschappen over je mogelijkheden kunnen zitten in een krante-artikel, een liedje, een gesprek of iets dat je overkomt. Het zijn de situaties waarvan je denkt ‘wat toevallig’. We kunnen dit ook omschrijven als synchronisiteit. Joseph Jaworksi schreef er een mooi boek over. In managementliteratuur komt er de laatste jaren steeds meer belangstelling voor dit fenomeen.

Denk klein

We vergeten in organisaties vaak dat buitengewoon zijn begint met het vermogen om het bijzondere te zien in de eenvoudige dingen om ons heen. Hoe ervaar je klantgerichtheid van een bedrijf bij de receptie , bij de parkeerplaats of bij de manier waarop je te woord wordt gestaan?

Tips en technieken

Groot denken, klein doen. Hoe dagelijkse rituelen je scherp houden.

Genialiteit in je werk. 3 routines om verbonden te blijven met je bron van mogelijkheden.

Dit en meer deel ik graag met je in mijn seminars over Groot Denken.