Principe 1: Denk Groot

Posted by in Featured

Groot Denken

Principe 1: denk in mogelijkheden. Zie het potentieel in de dingen die je doet

 Denk groot en zie het potentieel van wat je doet.

Wees je bewust van je bron van mogelijkheden. We hebben ongelooflijk veel kapitaal beschikbaar om te realiseren wat we werkelijk willen. Denk aan geld, ideeën, talent, relaties, bezieling. Het punt is: we zien vaak maar een klein deel van onze kapitaalbronnen. En van wat we zien schatten we de waarde te laag in. Hoe breng je daar verandering in?

Eerst twee misverstanden over Groot Denken.

  1. Vaak verwarren we Groot Denken met Dromen. Zelf stond ik altijd met mijn mond vol tanden als ik weer eens in een training of workshop mijn ‘droombaan’ of ‘droomproject moest visualiseren en toelichten. Wat is mijn droom? Tja, welke wil je horen? Ik heb veel dromen, maar dat zegt nog niets over wat ik kan bereiken als ik met een open geest naar mijn mogelijkheden kijk
  2. Groot Denken zou je ook kunnen opvatten als een Groots en Meeslepend leven. Mensen als Donald Trump en de mensen uit de Quote 500, die denken groot. Maar ik? Ik steun de vrijheidsstrijd in Tibet maar hoef het gebied niet zo nodig te bevrijden zoals Gandhi in India. En mij inspireert ook niet een groot gebouw met mijn naam in neonletters.

 

Wat kunnen we leren van mensen zoals Richard Branson die werken en leven vanuit hun bron van mogelijkheden?

Groot Denken gaat niet over dromen, maar over wakker worden. Over het zuiver en onbevangen blijven kijken naar de dingen die om je heen gebeuren.

Herken je de situatie dat je mogelijkheden ziet, maar tegengehouden wordt door gedachten als: daar hebben we geen geld voor, je bent te oud, te jong, je hebt niet de juiste opleiding…? Lees bijvoorbeeld eens hoe Kenneth Cole zijn bedrijf succesvol maakte.

Tips & Technieken:

Maak je Persoonlijke Jaarverslag en breng je kapitaalbronnen in kaart

Ontwikkel jouw eenvoudige formule voor succes

Dit en meer deel ik graag met je in mijn seminars over Groot Denken.